Idag var det då dags för att verkligen klättra upp på bron. Mötte först upp med Meike i stan vid tolvtiden för att försöka hitta en present till hennes värdpappa, lättare sagt än gjort! Vi kollade i jättemånga affärer men hon visste inte riktigt vad hon letade efter heller så det blev inte att vi köpte något.

Den japanska tjejen Mariko som jag mötte när jag var i Melbourne var nu här i Sydney på besök så hade lovat att möta upp henne vid två utanför operahuset. Vi hade gott om tid på oss och på vägen så går vi förbi en folksamling, det visar sig vara en gatuartist som uppträder så vi stannar och tittar lite.

Det var seriöst den roligaste människan jag hört på länge. tror knappt han kunde säga en mening utan att skämta haha. Han drev också med folk som gick förbi och kunde helt plötsligt börja vinka till någon och säga hej mamma! Till en kille sa han också; Igår var du ju här med en annan tjej, ett klart uppbyte tycker jag :) Låter inte lika roligt nu när jag skriver men han var i alla fall så rolig ;)

     
Lite ovanliga trick på enhjulingen :)


Posar för en gubbe som tog för många kort ;)

     
Modig liten tjej och tre starka killar var dagens hjälpredor :)

  
Slutlig förberedelse innan slutnumret...


... En 4 meter hög enhjuling!

Vi mötte sedan upp med Mariko och visade henne runt lite granna ute vid the Rocks. Just idag hade de marknad där också så det var perfekt! Vi gick också in på ett museum som meike hade varit på tidigare. Det var gratis och det byggde mest på saker som man själv kunde delta i.

Det häftigaste var nog ett så kallat pulsrum som hade en lång slinga med blinkande glödlampor och varje lampa symboliserade en persons puls. Alla vi tre mätte våran puls så att vi fick "våra" lampor med våran puls:)
Var många andra häftiga saker där inne också så var verkligen ett lyckat besök :)

  

  
Hjärtanen är målade på våra fingrar och blinkar i samma takt som vår puls :) Hela rummet var fyllt med fingeravtryck så mycket lättare att känna igen våra nu ;) Hoppas ni känner igen min iPhone och kamera på den högra bilden :)

Tiden rann iväg och vips var det dags att säga hejdå till Mariko och gå till Bridge Climben. När vi sitter och väntar på att få gå in, gissa vilka vi ser då? Jo samma par som var med oss första gången vi skulle klättra då det blev inställt, hur stor är channsen för det?


Bilden från förra gången, tjejen i vänstra hörnet och hennes kille var här även denna gången!  

Idag hade vi mycket bättre tur med vädret, hur fint som helst utan ett enda moln på himlen :D Var riktigt spännande och trevligt att göra klättringen. Vi fick också reda på att bron varit plats för många förlovningar och ibland till och med giftermål! Vi kom fram till att förlovning skulle vara hur fint som helst men att gifta sig i dessa overaller var inte precis vad vi skulle föredra ;)

Vi som varit smarta och tagit den sista dagtiden fick en liten tjuvtitt på solnedgången utan att betala 600 spänn extra. Man får inte vara dum!

Det var riktigt fint att se utsikten där uppifrån och fick med mig både bild och certifikat att jag verkligen har klättrat med mig hem ;)

Kommentera

Publiceras ej