På lördagen var det tidig uppgång som gällde då jag blev upphämtad 7.10 utanför mitt hostel av en turbuss som skulle ta mig på en resa till Great Ocean Road och Phillip Island de närmsta två dagarna.
Vi var bara nio personer på denna turen, guiden sa att det vanligtvis brukade vara typ tjugo stycken men att det var mycket bättre att vara få:)

Alla var så trötta så blev att sova lite i bussen innan första stoppet i en liten stad som heter Colac, där var det fika vid sjön (där det var riktigt kyligt!)

 

Efter det åkte vi in i staden för att köpa lite mat och titta runt. Just denna dagen var det cruising a la Aussiestyle som pågick där haha :P
Massa gamla bilar uppställda och fler som anlände hela tiden, förde mest tankarna till Tidaholm osv...Aja var bara ett kort stopp innan det bar av i vår minibuss i ytterligare någon timme :P

Första riktiga stoppet var vid kusten och de 12 apostlarna: Stora bergsformationer utanför kusten.  
Haha jag gillar att de har tydliga varningar ;)

  


Hela våran grupp :)

Efter de 12 apostlarna blev det en riktigt kort tur för att komma till Loch Ard Gorge, där Australiens mest kända skeppsbrott ägt rum för över hundra år sedan då det engelska fartyget Loch Ard gick på grund precis där.
Endast två stycken överlevde, Tom och Eva. Tom var den första att spolas upp på stranden och var sedan tvungen att rädda Eva från vågorna. Då stranden var omgiven av klippor fick de försöka värma sig i en grotta tills nästa dag. Det kunde ha blivit en riktig romantisk historia men Eva åkte hem till England medan Tom stannade här. Ja så kan det vara! Skulle vara hur tufft som helst att göra en film av detta! (Var ju såklart många detaljer jag utelämnade ;)

  
Precis där mellan klipporna gick skeppet på grund för 134 år sedan

Grottan de värmde sig i efter skeppsbrottet


Vår guide berättade om växten Nya Zeeländsk spenat som man faktiskt kunde äta. Han tyckte att den var lite väl salt men jag som är van vid svensk mat tyckte den var yummie :D  Sen bar det av till en regnskog. Visste inte ens att de hade regnskogar här, tänker mig alltid regnskogar vara så tropiska eller vad man ska säga :P Men i alla fall så var vi på besök i en :)

  Nästa: Apollo Bay!
En söt liten småstad längs med Great Ocean Road. Innan regnskogen hade vi åkt på mer vägar en bit ifrån havet men nu var vi ute på en väg som verkligen slingrade sig längs med kusten. Kommer ihåg att Campbell (guiden) berättade att de olika delarna av Great Ocean Road hade olika namn, har dock glömt vilka ;)  

Vädret hade ju börjat klarna upp lite nu så blev massa snapshots ut mot havet från bussen, haha typ alla blev dåliga men men ;) Vårt nästa stopp var i alla fall en en liten kuststad vid namn Kennett River som är känd för sina många vilda koalor :)    
Söta små fåglar som gärna ville äta ur handen :)Efter att ha myst lite med de fina djuren var det bara att packa in sig i bussen igen :)

  
Gillar att det satt jättemånga påminnelseskyltar längs vägen om att man kör på vänster sida här i Australien...
Just in case man glömmer av det liksom ;)

Det bar av till ett ställe som hette Lorne och hade en jättefin pir som vi gick ut på och fotade lite granna :) På vägen dit passerade vid ett annorlunda hus, det var nämligen placerat på en påle tio meter upp i luften och denna lilla etta, inte många kvadrat alls, hade nyligen sålts för 1,8 miljoner AUD (=12,6 miljoner kronor).
Ehehe... nice ;)

  Efter piren var det bara två tre stopp kvar innan kvällens slutdestination, dels en fyr som är känd från en Australiensk TV-serie dels skylten som markerar Great Ocean Road som vi färdats på hela dagen och dessutom såklart the Bottleshop (Vi är ju i Australien haha).  

Kvällens övernattningsställe var en Hästranch mitt ute i vildmarken där jag, Sandra och Yvonne tog chansen att ta en ridtur ute i bushen :) Jättemysigt var det och vi fick se flera vilda kängruer under färden. (Kände dock att det var längesen jag red senast!)

Vi kom tillbaka lagom till middagen som såklart var BBQ ;) Hur gott som helst med ordentlig mat efter en lång dag! Blev också lite grillade marsmallows och prat innan det var dags att lägga sig och ladda för nästa dag :)

Kommentera

Publiceras ej