På lördagen var jag mycket duktig på förmiddagen och tog tag i livet lite granna. Har ju massa planer för hur jag ska resa runt nu efter att jag slutat jobba men har ju inte bokat någonting än. Lyckades boka boende för när mamma och Ina ska komma hit och vi ska göra ett besök uppe på Central Coast och skickade diverse email till kontakter i Nya Zealand och Leonie och Leif uppe i Brisbane. Skickade också mejl till en resebyrå för att kolla lite flyg, busspass med mera. Duktig Lotta!

På eftermiddagen bar det av till biografen för att se film. (Jag har blivit världens bionarkoman sedan jag kom hit!) Dagens film var Hunger Games som jag har svårt att hitta svenska ord för att beskriva men typ hemsk och grym men samtidigt bra. Jag rekommenderar er verkligen att se den filmen om ni får chansen!Senare på kvällen mötte jag en mycket bakis Carlee för filmkväll hos mig. Jag insåg för första gången hur bra det är att ha en säng på hjul, snurra den ett kvarts varv och lägg på massa kuddar, vips har du fått en perfekt TV-soffa :D

Kvällens film blev en som jag lånat på biblioteket: The Dutchess.
Filmen fick mig verkligen att tänka till hur det var förr i tiden. Kärlek, drama och lyx fanns där men bara för överklassen. Ett liv som piga skulle aldrig handla om dig själv, bara om andra. känns ganska bra ändå att vi har färdats framåt i tiden och fått nya synsätt på saker och ting, även om det hade varit glamoröst att vara rik på den tiden ;)

Förra fredagen var det dags att se Sydneys berömda operahus från insidan. Det var dags att se Mozarts musikstycke gestaltas i The Magic Flute.

Efter många om och men så hade jag och Meike fått tag i biljetter till den sista föreställningen. Biljetterna var sista minuten biljetter och enda sättet att få tag i dem var att köpa dem på plats morgonen samma dag. Både jag och Meike jobbade ju under dagen så det skulle ju vara en omöjlighet för oss.

Meike ville dock väldigt gärna se just denna operan så utan större förhoppningar lade vi ut på facebook att vi sökte biljetter. Tro det eller ej så fick vi svar från en annan kill au pair som vi aldrig tidigare träffat att han kunde fixa dem åt oss.

Vi gjorde oss iordning och efter att ha tagit bussen in till stan gick allt som på räls; Biljetterna var fixade, vi hittade killen utan problem, vi hade tillräckligt med tid för att gå till operan och dessutom hann vi ta lite bilder.  

  

Jag kan inte mycket om opera men trots det kan jag säga att föreställningen var riktigt bra. Många färgglada spektakulära kostymer, barnslig charm varvat med vuxet allvar och många starka röster. Det var dock tur att det fanns en skärm där de textade vad som sjöngs, annars hade det nog varit svårt att hänga med.

  

Efteråt hade vi tänkt gå ut men jag åt fortfarande mediciner och Meike skulle jobba på lördagen så vi struntade i det och gick direkt till bussarna istället.Egentligen var jag fem minuter sen till bussen men bussen var cirka 7 minuter sen så det blev perfekt timing för min del. Det var mycket folk på bussen och trångt när man skulle gå på men lyckades i alla fall hitta en bra sittplats.

Efter en liten stund på bussen råkade jag för första gången sedan jag kom till Australien ut för biljettkontrollanter. Jag plockar upp stämpelkortet och tänker att nu hade det varit jobbigt om man inte hade haft biljett. När jag vänder på kortet så ser jag att det inte är stämplat!!

Paniken sprider sig snabbare än blixten i kroppen på mig, hade jag glömt att stämpla? Hur kan det vara så svårt att minnas vad jag egentligen gjorde? Kontrollanterna närmade sig i rask takt och det fanns ju ingenstans att gömma sig så var bara att sitta och vänta medan paniken stiger mer och mer. När han kommer fram till mig visar jag kortet och säger att jag måste glömt.

Till min förvåning verkade han inte bry sig så värst mycket och jag fick sedan reda på att en av stämpelmaskinerna tog emot korten utan att stämpla så jag var inte den enda. I alla fall, inte kul!

Första dagen tillbaka på jobbet med allt vad det har att göra. Har ju inte städat, lagat mat och sådana saker tidigare under veckan men nu var det en bomb av allt istället :P Skulle träffat Rahel, Ilsa och Claudia var det tänkt men så blev det inte så blev en total hemmadag istället :P

Haha var lite lagom trött på kvällen sen kan jag ju säga :P Kvällen ägnades åt till att vara duktig, ringde lite samtal inför att mamma och Ina ska komma hit nu på Söndag!! Längtar som tusan! Jag är ju den som får hålla på och fixa med alla saker så efter att ha försökt ta reda på vad alla ville (vilket de såklart inte visste) så bestämde jag mig för att göra som jag vill helt enkelt;)

Fixade och ordnade också inför fredagen när Meike och jag planerat att gå till Operahuset för att se en föreställning. Mer om den i nästa inlägg :D Men kändes i det stora hela som en kväll med flyt :)