Ja det kändes allt lite konstigt att vakna upp på morgonen och tänka att det faktiskt var julafton! 11 timmars sömn gjorde mig gott för huvudvärken hade förvandlats till att det gjorde ont att svälja, vilket jag helt klart föredrar!

Trots att jag gick upp innan åtta var jag den sista som kom upp ur sängen och på bordet var det en mumsig frukost med knäckebröd(inköpta på IKEA) och gravad lax för att få lite svensk känsla. Vet dock inte om mangojuicen räknas som svensk ;) Efter frukost blev det ett snabbsamtal på Skype med familjen som precis skulle gå och lägga sig kvällen innan julafton. trevligt att höra att hemma är allt precis som vanligt ;) Fick också spela lite fia med knuff, något jag inte gjort på väldigt, väldigt länge :)

Jennie och Dale har ju bott här sedan i Oktober och Jennie har sitt eget hemmaföretag som nu är flyttat dit. När jag skulle ställa undan lite av Astrids leksaker så råkade jag se en hel kollektion av väskor stå framme, så himla fina! Titta in på ReJenerate för att se vad hon gör :)

På förmiddagen var det pyssla och ordna som gällde innan resten av gästerna skulle dyka upp. Jag fick hjälpa Jen med bordsdekorationerna som blev jättesöta efter att vi använt massa julmaterial inköpt på IKEA ;)När gästerna kom var det en blandning av svenskar, före detta svenskar och australiensare som samlades för att fira en svensk jul med allt vad detta innebär. Maten är såklart ett måste och jag var mycket imponerad när Michelle gick igenom matlistan och det enda som egentligen saknades från julbordet vi brukar ha hemma var dopp i grytan (som jag inte ens gillar), kalvsylta, den röda julosten och prinskorv/julkorv (med svensk smak, de hade ju såklart en australiensk verision). Men annars fanns både köttbullar, Janssons (även utan ansjovis för oss som inte gillar ;) , skinka m.m.


Yummie :D

Hela eftermiddagen var jättetrevlig och gick såklart alldeles för fort! Vips var det kväll och min skjuts skulle åka hemåt så jag följde snällt med ;P Det var Leifs fästmö Leonie som skjutsade mig hem så det var trevligt att få prata lite mer med henne :)

Summering av Julen so far: Jättekul att träffa all igen och ett riktigt trevligt svenskt firande!

När jag kom hem till familjen igen var barnen spända inför morgondagen då australiensare firar sin jul den 25:e och var uppe en liten stund till innan de skulle lägga sig. Passade då på att skypa lite längre med familjen när det nu faktiskt var deras julafton också, inte bara min ;)
Med alla barnen i sina sängar startar paketinslagningen av alla paket som tomten lämnar under natten.
Barnen kommer att få så sjukt mycket paket! Har inget minne av att jag någonsin fick så mycket paket haha :P

  
Och glöm inte att de kommer få paket av sina kusiner också, och att tomten under natten byggde upp en pool på baksidan av huset ;)

När allt var inslaget var det bara att lägga sig och sova, men först blev det att slå på datorn för att med hjälp av Youtube försöka återskapa en egen verision av Kalle Anka och hans vänner firar jul.
Fick i alla fall med de bästa med Tomteverkstaden, Musses husvagnssemester, Mössens sång, Ferdinand m.fl
Riktigt mysigt var det och när det var slut var det bara blunda och vänta på att nästa julfirande skulle börja... ;)

Kommentera

Publiceras ej