Så var det dags för årets sista dag, vilken såklart inte gick enligt planerna, men men :P

I alla fall så hade vi bestämt oss för att se Sydneys berömda fyrverkerier från Mrs Maquires Point som ligger precis vid botaniska trädgården för att få en så bra utsikt som möjligt. Vi var inte de enda som bestämt oss för detta, ungefär 20 000 till tyckte också att botaniska trädgården var den bästa platsen ;)Glada flickor i kön :)

  

  
        Meike och Ingela                                        Courtney och CarleeMeike, Carlee och Ingela hade stått i kön sen klockan 11 ungefär medan jag och Courtney lite smidigt smög in en timme senare ;) Lite drygt tre timmar fick vi totalt stå i kö innan det slutligen var dags att komma in. Trädgården var begränsad till 20 000 och cirka 9 000 hade kommit in innan oss...

Det kryllade såklart av folk och alla hade försökt slå sig ner på så bra platser som möjligt, såklart ville vi också ha bra platser så gick runt en stund för att hitta bästa lediga :) Vi hittade några platser på den perfekta platsen med perfekt utsikt, givetvis var det ju en brant backe så kunde ju ha varit behagligare.


Insåg direkt när vi kom dit att det allra bästa firandet hade varit ombord på någon av alla de båtar som samlades i hamnen. Om jag någon gång igen firar nyår här i Sydney så ska jag lätt vara på en båt!

  
Alla håller glada miner trots lutningen.

Vi var väl inte så jättenöjda med platsen med tanke på att det fortfarasnde var cirka sju timmar kvar till första fyrverkerierna. Därför gick vi lite på platsjakt och hittade ett par jättebra platser men när vi skulle slå oss ner så visade det ju sig att våra grannar var jätteotrevliga och sura för att de tyckte att vi inte stått i kö lika länge som de... Vi brydde oss mindre om den saken och klämde ner oss bredvid i alla fall :P

Dagen spenderades sedan med att äta medhavd mat, köpa mer mat och gå omkring lite granna. När vi gick in var det stränga kontroller att man inte fick ta med sig oförseglade flaskor in. Därför hade vi varit tvungna att slänga allt vårt påbörjade vatten. Då det var en riktigt varm dag blev vi såklart tvungna att köpa vatten, nog det dyraste jag köpt: 70 kr för 1,5 liter.

  
Carlee och Courtney på den nya platsen.                                                               Dagen gled förbi och inte förrän runt omkring åttatiden började det hända saker. Helikoptrar med kameror började flyga över våra huvuden för att filma till TV. Våra platser var precis bakom Mediazonen där det också började fyllas på med flashiga kameror och TV-team.

det började också åka förbi flygplan som gjorde loopar och andra konster. Ett av planen var mycket högre upp och började skriva meddelanden på himlen. Något vi såklart blev nyfikna på. Därför tog vi våra kameror och gick fram till en bättre plats. Då alla gick tog jag även med kamera och mobil. Till en början var vi väldigt nyfikna vad de skulle skriva men det visade sig vara ett religöst budskap...


Are You Going to Heaven

How?

Trust Christ

John 3:16

Ja inte det vi hade väntat oss direkt :P Efter vi tagit bilderna började folket trycka på bakifrån och fylla upp området. Solnedgången startade precis och såklart tog jag massvis med bilder men ska försöka att inte lägga upp för många för då blir ni ju uttråkade :PKlockan nio var det dags för den lilla fyrverkeristunden och redan den var jättefin, dock sköt de inga raketer från bron vid den tiden. Väl efter att de slutat och det var nästan tre timmar kvar till tolvslaget var det bara att glömma att ta sig tillbaka till sina platser, man stod där man stod liksom ;) Jobbigt för mig att jag var kissenödig men lyckades hålla ut i alla fall ;)

  
Bild från niofyrverkerierna                                                               

  

När klockan till slut började närma sig tolv började TV göra sig redo för att rapportera för omvärlden och vi kände oss redo för det nya året. Passade på att för första gången sedan jag kom till Australien verkligen ringa hem (inte skypa) för att önska gott nytt år. För dem var det ju dock lite mer än 10 timmar kvar till det nya året:P Så kan det va.I alla fall gick tiden och de sista minuterna kunde vi knappt hålla oss.
När det var 100 sekunder kvar till nyår startade nedräkning på bron. När det var 10 sekunder kvar så startade den klassiska nedräkningen och hela massan av människor räknade ner.
Ten.Nine.Eight.Seven.Six.Five.Four.Three.Two.One.
HAPPY NEW YEAR!
Och den stora showen kunde starta!


Bara en minut kvar på det gamla året innan det var dags att inleda 2012 med sprakande fyrverkerier.


Var själv inte så grym på att ta bilder på fyrverkerier så snyltade en som någon i mediazonen tagit, vi stod ju trots allt bara två meter bakom ;)

Helt sjukt bra var det!
Det var efter att fyrverkerierna slutat som verkligheten kom tillbaka, våra väskor var ju fortfarande kvar där vi suttit :/ Och när vi skulle leta efter dem så var ju min väska såklart inte där... Kul! Verkligen!
Vi gick runt ett tag och letade men vi var ju inte korkade så förstod ju att den blivit stulen, underbar start på nya året (y)! Aja kan väl bara bli bättre helt enkelt...

Kommentera

Publiceras ej